Виагра® (силденафил цитрат)


Еректилната дисфункция (ed) или импотентност е невъзможността за постигане или поддържане на ерекция на пениса, която е достатъчно твърда за сексуален контакт. Физикалният преглед може да разкрие улики за физически причини за еректилна дисфункция. Това позволява увеличаване на притока на кръв през артериите на пениса, запълване на две камери вътре в пениса. Хирургията може да бъде опция и за някои мъже, чийто проблем е причинен от блокиране на притока на кръв към пениса. Атеросклерозата (вид съдово заболяване) обикновено засяга артериите в цялото тяло; хипертонията, високите нива на холестерол в кръвта, тютюнопушенето и захарният диабет влошават атеросклерозата.

Това увреждане може да засегне и кръвоносните съдове и нервите, разположени около пениса, което води до трудности при постигането или поддържането на ерекция. В други случаи може да са необходими лекарства или други преки лечения. По време на сексуална възбуда нервните импулси увеличават притока на кръв към двата цилиндъра. През последните години виаграта се превърна в едно от най-известните лекарства в света, поради способността си да помага на милиони мъже с проблема с еректилната дисфункция.

Съществува тясна zytax  между тежестта на атеросклерозата в коронарните артерии и еректилната дисфункция. Понякога комбинация от физически и психологически проблеми причинява еректилна дисфункция. Тестът за нощна пениса на туморенце е изследване за оценка на ерекцията през нощта. Мъжете с физически причини за еректилна дисфункция (например атеросклероза, тютюнопушене и диабет) обикновено нямат тези неволни ерекции.

Захарният диабет причинява и еректилна дисфункция, като уврежда нервите, които отиват на пениса, подобно на ефекта на диабета върху нервите в други области на тялото (диабетна невропатия). Диабетът може да засегне и мускулите в пениса, което води до проблеми с ерекцията. Разпространението на пълна еректилна дисфункция се увеличава от 5% на 40-годишна възраст до 15% сред мъжете на 70 и повече години.

Получената тревожност може да доведе до или да влоши еректилната дисфункция. Рядко лекарят може да извърши ангиограма (инжектиране на багрило в артериите, които доставят пениса и вземане на рентгенови лъчи, за да се търсят области на стесняване на артериите) в случаите, при които евентуална съдова хирургия може да бъде от полза. Злоупотреба с вещества: марихуана, хероин, кокаин, метамфетамини, кристален мет и злоупотребата с наркотици и алкохол допринасят за еректилна дисфункция.

Кръвта се изтегля в пениса, докато устройството се използва, което води до ерекция. Cunningham gr, et al. Преглед на мъжката сексуална дисфункция. Повишеният риск от еректилна дисфункция сред мъжете със захарен диабет може да се дължи на по-ранното начало и по-голямата тежест на атеросклерозата (втвърдяване на артериите), която стеснява артериите и по този начин намалява доставката на кръв към пениса.

Comments